Henrik Have

Forfatter og billedkunstner Henrik Have er født 1946.

Som billedkunstner er Henrik have bl.a. inspireret af det “vilde” maleri.

I sine malerier i 1980erne og 1990erne brugte Henrik Have en varieret palet og farven som ligeværdig middel i det kunstneriske udtryk sammen med fragmentariske kropsdele eller arkitektoniske brudstykker, kombineret med tekst. En særlig Havesk ikonografi opstod gennem disse år med en mangfoldighed af referencer til litteratur, kulturer, folkekunst og det kropsliges gestik.

En sammensmeltning af intellekt og sanselighed er de senere års værker blevet karakteriseret. Tolkninger af det pluralistiske billedunivers er flertydige, hvor det erotiske og spirituelt-religiøse afløser og indflettes i hinanden.

En periode med alvorlig sygdom har i de seneste år præget Henriks Haves kunst yderligere i retning af det religiøse som en hyldest til liv funderet i tro på Gud som skaberen, der er tilstede i vore mindste atom.

Kunstformidlingen har den hele udelte grafiske mappe Gilgamesh (12/24) med 21 træsnit skabt af Henrik Have til Per Nørgårds store musikværk Gilgamesh. Mappen indeholder ud over de 21 smukke træsnit tilsvarende 21 blade med tekster. Sælges kun samlet. Pris: 65.000 kr.

En række af træsnittene kan købes enkeltvis: Pris pr. stk. kr. 6.500 + ramme

Desuden kan Kunstformidlingen.dk præsentere den fornem grafisk serie Rubjerg gamle kirkegård fra 2011. Pris pr. stk. kr. 2.000 + ramme